perjantai 19. huhtikuuta 2013

Kenellä on oikeus treenata kovaa?

Tänään se taas tuli. Kultainen kysymys: mitä varten sä treenat, mitkä kisat tulossa? Yhtä usein kuultua: Mitä sä oikeen harrastat? Niin, eikö voi vaan harrastaa salilla treenaamista? Vai onko se niin ihmeellistä? Onko salilla "kovaa" treenaaminen vaan kisoihin tähtäävien etuoikeus, enkä nyt puhu pelkästään Body-kisoista, vaan ihan painonostosta, CrossFitistä, nyrkkeilystä yms, yms... Pitää tietää, että hei, syksy 2015, se on mun syksy? Yritän vastata aina, että treenaan itselleni. Saan kummastuneen vastauksen, nyökkäyksen ja hiljaisuuden, kenties on typerää treenata vaan itelleen?


“The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.”
- Eleanor RooseveltEihän se koko totuus ole. On mulla omat haaveni ja unelmani, joita kohden painan menemään. En vain ole halukas niitä kaikkien kanssa jakamaan. Ja niinku tänään vastasin, "Ehkä joskus, mutta siihen on vielä pitkä aika. Tiedäthän, painojen kanssa se on aina vähän hidasta?" Ei se oma veto kasvakkaan viikossa 20 kiloa, vaikka sitä kuinka toivoisia päivin ja öin. Monta yksinäistä tuntia, monta kertaa keuhkot täyteen ilmaa. Monta epätoivon tunnetta, ku onkin taas vähän heikompi päivä. Ehkä en ikinä saavuta sitä mitä haluan, mutta tällä hetkellä mieli on fokusoitu treeniin heinäkuun alkuun asti ja siitä kahden kuukauden hikidieettiin. Sitte on taas elämä niin sanotusti "katkolla".. Nyt keskitytään täydelliseen voiman kasvatukseen, ihan mulle itelleni. Koska mä haluan olla vahva. Ja kyllä, myös koska mä haluan vielä joku päivä kilpailla.

Mutta mitä vastaa ne ihmiset, jotka ei oikeesti halua kilpailla? Jotka treenaa vaan itelleen näyttääksen paremmilta? Vai onko niillä jotka tähtää voittamiseen, joku lisädraivi siinä treenaamisessa, jonka takia niiltä asiaa kysytään. Ne tulee sinne salille kellon tarkasti, tietää tasan tarkkaan mitä tekee. Naamalta näkyy turhautuminen ku ei onnistuta? Keskittyminen, se focus, kärsimyksen kestäminen? Pisti vaan tänään taas miettimään, mutta miksei "vain" itselleen treenaavilla olis ihan noita samoja piirteitä treeneissään..? Ite lukisin itteni johonki tonne puol väliin. En tällä hetkellä kumminkaan ole ihminen, jolla on 100 % lukkoon lyöty tavoite silmissä, mutta niin..

Tätä on niin vaikee selittää.. Mutta kaikilla on mun mielestä, tavoitteista huolimatta, yhtäläinen oikeus vuodattaa ne viimeiset hikipisarat sinne salin lattialle, ilman että sitä tarvitsee kenenkään kummastella. Koska ihminen on onnellisimmallaan sillon ku se treenaa vaan itelleen. Jos sillä treenillä sattuu voittamaan vaikka sitten sen Suomen mestaruuden, ni good for you, enjoy! Se on vaan lisäplussaa siihen, ainaki melkein, jokaviikkoiseen itsensä voittamiseen ;)


“People rarely succeed unless they have fun in what they are doing.” 
- Dale Carnegie


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti