maanantai 1. huhtikuuta 2013

Oman ruokavalion isoja raameja..

Mä yritin, ettiä tähän jotain kivaa kuvaa, ku en oikeen oo mikään ruokakuvaaja. Nettin on täynnä vika eka päivä, tule laihaksi yms. motivaatiokuvia. Missä on ne kasva isoksi kuvat :D Ja eikös jokaisella ohjelmoinnilla ole päivä yksi. Ja jaksoja, ohjelmointeja tulee jatkumona.. Hassua :) Tässä siis teksti, ilman kivoja kuvia ;) 


Minä ja ruoka ollaan melko mahdoton yhtälö. Rakastan sokeria ja pystyn syömään sitä ihan tuhottomia määriä. Suklaalevy on tarkoitettu syötäväksi yhdellä kertaa, epäilen syvästi kaikkien niitten mielenterveyttä, jotka syövät suklaata yksi pala kerralla. Hei, rivi kerralla, rivi toisensa jälkeen. Ja sitten se levy on loppu. Aikaa suoritukseen kuluu maksimissaan se puolisen tuntia. Olo on ehkä vähän hömelö ja nautinto, no ihan sama kun olisi ostanut sen Pätkis-patukan.. 

Rasvaiset jutut, sipsit, juustot ja hampparit eivät ole ikinä kuuluneet kulutuslistalleni, toki tarjottaessa syön ja ihan itsenäisestikkin ostan. Tai no, mulle ei kannata homejuustoja tarjoille.. Mutta Mozzarella, Holloumi ja feta, fetaa mä rakastan. Eli joo, tykkään mä siis juustoistakin.. 

Tässä nyt aloituksena totuus siitä ruuasta, mitä syön, jos syön mitä vaan. Monet sanoo, että ruokavaliossa kohtuus on se mikä kannattaa. Mitä jos kohtuutta ei ole? Minä, ihmisenä, en voi syödä sitä yhtä riviä, jos en jostain syystä satu unohtamaan sitä levyä.. Saa muuten olla aika iso syy, että unohdus tapahtuu. Joten minun kohtuuteni on totaalikieltäytyminen. Tästä totaalikieltäytymisestä, joita on ollu pitkiäkin aikoja karkin suhteen on seurannut se, että maku on ainakin osasta jutuista mennyt. Suklaaseen maku palaa aina takaisin, mutta sokerikarkit yms. on nykyään aika vähällä käytöllä. Ja täällä vielä vähemmellä, koska ei täältä mitään salmiakki saa :D Leipä ei enää palannut ruokalistalleni, ihan turhaa kamaa, vaikka se helppous siinä onkin niiiiin paha.. Mutta keksin makuun pääsee aina takaisin :)

Jos siis syön puhtaasti ja treenaan paljon tai sanotaanko ennemminkin tavoitteellisesti, siistin ruokavalioni ja nautin oikeasta ruuasta. Pyrin siis hakemaan energian hyvistä lähteistä. Vältän makeutusaineita, juon toki joskus Zero-kolaa, mutta se ei todellakaan kuulu päivittäiseen ruokavaliooni. Minä oikeasti pidän vedestä. Maito on tippunut tällä hetkellä pois juomalistalta, vaikka ihan hyvää se toki on. Mehuja en ole koskaan juonut. Suhtautumiseni hiilihydraatteihin on kaksijakoinen. En oiken tunnu pärjäävän ilman, mutta toisaalta, leivästä ja yleensäkkin viljoista saatava hiilihydraatti ei minulle tunnu sopivan. Sen sijaan saan hiilihydraatteja tällä hetkellä banaanista (mahd. raaoista), kaurasta (joo, se on vilja, mutta se gluteiini..) ja bataattia odotan vesi kielellä takas kauppoihin. Toki tällä hetkellä syön pastaa, mutta se tulee tippumaan pois, kun ensi viikolla käynnistellään projekti kunnolla käyntiin. Vaikka siis haenkin painonnousua, en hae sitä sokerilla ja mäkkiaterioilla, vaan periaatteessa puhtaalla ruualla. Mutta jos bataattia ei ala kuulua takaisin, luultavasti joudun korvaamaan sen perunalla. Eipähän tule syötyä liikaa, kun mausta en erityisemmin pidä. Mutta ruokavalioni motto on ehdottomasti proteiinipitoisuus. Lihaa, kyllä, olen ehta lihansyöjä. Syön paljon kanaa ja nautaa. Siasta en niin periaatteessa jauhelihana, suikaleena välitä. Rautaongelmia minulla on, mutta en tiiä, kai ne tuosta korjaantuu :) Ja munia menee, paistettuna, keitettynä.. Ihan niin friikki en ole, että raakana vetäisin.. Kasviksia rajoittamatta, mieluiten kypsennettynä, säälin vatsaani. Ja hedelmistä banaani, marjoja sen mukaan mitä saatavilla. En ole tottunut niitä kaupasta ostamaan, mutta pitää siihenkin täällä opetella.. 

Mites sitten rasvat? En missään nimessä välttele rasvoja, syön myös pekonia, ah <3 Mutta, pyrin saamaan rasvani hyvistä lähteistä. Syön kalaa, täällä vaan ei niin hyviä kaloja (lohta) saa. Otan siis kalarasvani, Omega 3, kapseleina. Rypsin eli turhaakin turhemmat Omega 6 olen jättänyt pois, saan niitä muutenkin. Syön keltuaiset, rasvaa ja vitamiineja, miksi jättää se herkkuosa syömättä tuosta proteiini-ihmeestä :) Ja sitten tulee ne kivat rasvapommit: Kookosöljy, naaaaaaam :) Ja kyllä, tällä hetkellä 100% Peanutbutter :D Tuo on aikas herkkua ja saa tässä vaiheessa mennä, mutta vaihdan luultavasti samaan versioon, mutta vaan mantelilla, tai sitten miksaan ne puolet puolet :) Kuuluu oleellisena osana aamupalaani ;) 

Superfoodit, no joo. Syön raakakaakaojauhetta aamuisin. Siihen se sitten tällä hetkellä jääkin. Muuten syön ihan vaan ruokaa. Toki pienet dropit tuota rautaa olisi tarpeen, en ole vain oiken onnistunut löytämään itselleni sopivaa raudan lähdettä.. Ja Greentea-tabletit, ihan vakiokamaa. 

Semmosta sekalaista mun ravinnosta. Laittelen joskus esimerkkiruokia, kun päästään sille ruokavaliolla, josta on jotain järkeä kirjoittaa.. Tosin eipä toi tänäänkään niin erikoista ole :D Tähän vielä tän päivän mätöt, niitä ei ihan kauheesti tuu, mutta annokset ei oo mitään kauheen pieniä ;)

Aamupala: Kauraryynejä, luonnonjugurttia, raakakaakaojauhetta, rkl maapähkinävoi 100% ja 2 keitettyä munaa

Välipala:  Banaani ja 1 rkl maapähkinävoi 100%

Palkkari

Ruoka: Sianjauhelija-tomaatti-sieni-oliivi-pasta-pataa + omegat

Iltapala: Banaani ja 1 keitetty muna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti